LWG Privacy Beleid

Wat zijn uw rechten?
De AVG geeft mensen meer zeggenschap over hun persoonsgegevens. Volgens de AVG heeft u verschillende rechten als het gaat om uw persoonsgegevens die de Levend Woord Gemeente Haarlem verwerkt: het recht van informatie (daar dient deze privacyverklaring voor), het recht van inzage, het recht van correctie, het recht van verwijdering en het recht om toestemming in te trekken.

Lees meer over wat uw rechten zijn

Recht van inzage, recht van correctie of recht van verwijdering
U kunt op elk moment een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering van uw persoonsgegevens doen, of u kunt zich verzetten tegen het gebruik van uw persoonsgegevens. Een verzoek tot inzage kunt u persoonlijk op afspraak bij ons doen. Via de vermelde contact gegevens op de website kunt u een verzoek indienen.

Houd er rekening mee dat de Levend Woord Gemeente Haarlem om aanvullende informatie kan vragen om uw identiteit vast te stellen. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens vindt u voorbeeldbrieven voor verzoeken. Houd er tevens rekening mee dat de Levend Woord Gemeente Haarlem in verband met wettelijke verplichting niet alle persoonsgegevens van leden, vrienden, donateurs en andere giftgevers mag verwijderen.

Recht om toestemming in te trekken
U heeft het recht om toestemming in te trekken (Recht van verzet) waarmee u bezwaar kunt maken tegen verwerking van uw persoonsgegevens als het gaat om commerciële doeleinden of bij bijzondere persoonlijke omstandigheden. Wanneer u aangeeft niet langer (via een bepaald medium) te willen worden benaderd, zal de Levend Woord Gemeente Haarlem u daarvoor afmelden en uw persoonsgegevens niet langer gebruiken voor dat doeleinde.